De ce te-ai face freelancer?

Am scris dăunăzi despre cât de frustrant poate fi să ştii că munca ta are o valoare mai mare pe piaţa serviciilor, decât salariul pe care ţi-l poate plăti angajatorul tău, şi că, ce-ar fi dacă te-ai face freelancer şi ai gusta puţin din independenţa financiară?

Poate articolul a fost într-atât de puternic, încât te-a facut ca imediat ce l-ai citit, să îţi dai demisia şi să sărbătoreşti asta printr-o petrecere dezmăţată cu toţi prietenii şi colegii, finanţată din banii de chirie pe luna următoare, pentru că, hei! – oricum vei fi freelancer şi vei câştiga tone de bani numai din simpla pronunţare a noului tău statut. freelancer… FREE LANCER… F-R-E-E-L-A-N-C-E-R… FrEeLaNcEr… frrrrrrreeeeee-laaaaaancer Mda. Sună bine.

Dar, vezi tu? Viaţa de freelancer ar putea să vină la pachet cu muncă continuă şi extenuantă, implicit cu o familie care se uită la tine ca la un Trol de Peşteră, atunci când îţi permiţi să mai petreci timp în sânul ei şi taman atunci primeşti un apel cu o comandă importantă. Ar mai putea să mai vină la pachet cu sincope mari în activitate, implicit cu facturi neplătite la gaz, sau la electricitate, cu dureri de cap zilnice, buzunare goale cu frecvenţă ridicată, etc.

Ei? Ce zici? Mai vrei să te faci freelancer, ştiind că independenţa financiară înseamnă de fapt, să accepţi nişte riscuri destul de serioase? Pentru că dacă te-ai oprit, se opresc şi banii. Dacă eşti pe val, nu mai ai timp de prieteni, familie, etc.

Uite că acum te văd nehotărât… Poate te întrebi de ce nu le poţi avea pe amândouă? De ce nu? S-ar putea să îţi fie puţin mai greu la început, când vei încerca să jonglezi cu activităţile de la job şi cele de liber-profesionist, însă nimic ce să nu se poată rezolva cu niţel time management. De fapt e recomandabil să îţi diversifici sursele de venit şi să ai la dispoziţie nu una, nu două, ci chiar trei surse de venit, din care una să fie un job stabil la un angajator unde să îţi poţi dezvolta o carieră sănătoasă, şi care să te susţină financiar atunci când celelalte surse seacă.

Pentru că, aşa nu vei mai avea grija banilor care se opresc, dar deşi vei sta cele 8+ ore la serviciu, vei reuşi să îţi gestionezi timpul astfel încât să încapă şi activitatea cealaltă, remunerată suplimentar. Cum? Păi citeşte articolul de aici şi vei vedea metoda, dacă schimbi „bani” cu „timp”; e aceeaşi, doar resursa diferă.

În concluzie, principiul ouălor puse în mai multe coşuri este în continuare un principiu sănătos de urmat. Iar dacă acum ai doar un ou, pune-te repede de mai fă câteva.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s