Snoavă de corporaţie

business hero       Iatã cum, oameni buni, meandrele internetului v-au adus la noi in spiţerie. Nu vã speriaţi însã, suntem prietenoşi, sãritori şi ne place sa râdem. Râsul, dupã cum zice prietenul Nilã, este cel mai mare leac. Are un borcan mare în spatele tejghelei din care împarte cu mãrinimie tuturor care ne calcã pragul.

Cugetaţi darã, boieri dumneavoastrã, la urmatoarea snoavã.

Se fãcea ca era odatã un fin negociator. Era hârşit în toate şi priceput nevoie mare. Nu mai era altul ca el. Nimic nu îi fãcea mai mare plãcere decât sã batã palma la o tocmealã pe cinste. Şi iatã cã amicul nostru se apropia de încheierea unui târg la care muncise pe rupte vreme de un an de zile. Era mândru, ce mai incoace şi încolo. Tot ce îi mai trebuia era un hrisov de confidenţialitate. Ȋncã puţin şi putea sã meargã la cârciumã sã bea adãlmaşul. Dar, ce sã vezi, nu se gândise cã atunci forţele întunericului puserã de o şuetã şi hotãrârã sã îi facã viaţa mai interesantã. Şi unde gândiţi, darã, boieri dumneavoastrã cã sãlãşluieşte Ȋncornoratul într-o întreprindere? La Achiziţii? La Personal? Doamne feri, la Direcţiune?

Nici pe departe, dragii mei. Sauron însuşi este stãpân pe Compartimentul Juridic. Acel şarmant cerc al iadului din care se nasc diverse papirusuri cu peceţi de groazã, ca de exemplu: Procedura de lucru a contabilitaţii intermediare sau Circulara internã cu privire la eficientizarea spaţiului de muncã intern.

La început, strategia de luptã a eroului nostru se alcãtui dintr-un superb dispreţ la adresa lui Belzebut şi a armatei lui de conţopişti. Dar nu prea ai de ales atunci când Scaraoţchi are adresa ta de email. Şi astfel, incepurã sã curgã mesaje dupa mesaje în care sub acoperirea unor cereri banale de informaţii se ascundeau capcane mai mult sau mai putin primejdioase. Ȋnsã nu vã temeţi, negociatorul stia arta întunecatã a lui Reply-to-all şi lovitura de graţie a Bcc-ului. Ȋn scurt timp, Mefistofel zãcu rãpus de o salvã de Project Management şi fu miruit de Palosul Dreptatii, Prezentare catre Board altfel zis…

Şi iatã cã astfel se deschise calea cãtre un nou proiect strategic ce va duce Compania pe culmi nebãnuite de sinergie şi profitabilitate.

Ȋn sfârşit, Negociatorul se retrase clãtinând din cap dar cu zâmbetul pe buze, fiind fericit în sinea lui cã nu va trebui sã se ocupe de implementarea acestei oportunitaţi epocale.

Şi toţi muncirã fericiţi pânã la adânci bãtrâneţi…

Dă cu spirt aici.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.