TE VĂD!

tevad (1024x579) (2)Mai ții minte, dragă cititorule, când, odinioară, copiii se jucau de-a v-ați ascunselea? Ce vremuri…

Acum, copiii joacă counter strike și alte jocuri inutile (în cel mai bun caz !) sau nocive (în restul cazurilor) și adulții se joacă de-a v-ați ascunselea. Să mă explic.

Ca adult, ai ceva mai multe lucruri de ascuns sau motive să-ți crape un pic obrazu’, dar asta nu te împiedică să te expui. Mult. Prea mult uneori. Ca și când n-ar fi fost de-ajuns calculatorul din sufragerie, ți-ai mai luat și-un smartphone plus o tabletă! Ca să fii cât mai vizibil, ca să te găsească prietenii, ca să știe lumea de tine ! Subliniez : ca să știe lumea de tine! Ei, să știi că unii chiar știu mai multe decât ți-ai dori…

Spre un exemplu, aflat la o serată muzicală cu protipendada orașului, amicul meu a fost abordat în foaier de o tipă (faină – nu prima-ntâi, dar oriînșcât) despre care el își amintea vag: « Salut, pisoiaș! Mai mă știi?». Amicul n-apucă să răspundă, că gazela îi și mărturisi neîntrebată : «Cine-i urâta cu care ești acuma ?» Și iubita amicului meu , auzind întrebarea, se apropie, îi întinse mâna și se prezentă: «Maricica, urâta cu care e acuma! Îmi pare bine!»

Nu e chiar cel mai bun exemplu, dar mi s-a părut hazliu.

Treaba e însă cât se poate de serioasă. Iar dacă trecem la un alt nivel și vorbim de întreprinderi, (dez)organizații, bănci și chiar guverne, poate fi chiar foarte interesant să ai cheile de la seif !

Internetul e un fel de ceva care vine mai mult prin cablu decât din aer, dar înainte de asta, el are sediul central într-o cutie. Sau mai multe. Eh, acuma vin și te lovesc cu o întrebare cheie : de unde știm noi că un chinez mic și foarte chinez nu stă cu urechea lipită de cutiile cu pricina, ca să vadă ce vorbim noi ? Pentru treaba asta, chiar acu îi transmit un mesaj: știu că tragi cu urechea și de aia iți zic: hai, sictir!

Parcă mi s-a pus un nod în rețea…

Tocmai de aceea micul chinez a fost cu desăvârșire te vadinterzis pe teritoriul Statelor Unite, în schimb el se plimbă liber prin Europa. E lider in tehnologia comunicațiilor si se află pe podium. Primu-i iphone (că mai suntem și snobi din când în când), pe doi vine tare coreanul samsung (hai, voinicule !) și pe trei s-a instalat confortabil huawei, ghici ciupercă ce-i ?

Chinezu’, il știi și p’ăla : e bun la toate, mănâncă cu bețe și migrează la oraș. Nu neapărat ale lor.

Întrebarea care se pune e : câte cacofonii s-au strecurat în text ?

Răspuns : eitș rugis luzenihc !

Un gând despre „TE VĂD!

  1. Pingback: ‘A mai clătită scumpă din galaxie | Spiţeria lui Nilă

Dă cu spirt aici.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.