Superman la bancã!

photo credit: Fonzie’s cousin via photopin cc

Glorios în drumul lui de la piaţã spre casã, eroul nostru zãreşte un afiş cu o duduie zâmbareaţã pânã la molari. Langã fericirea ei scria mare, Card de Credit. Nu s-a gândit mult şi a doua zi pe la amiazã, dupã ce-a salvat mâţa coanei Safta din plop, s-a repezit la bancã.

Ȋn mintea lui era un singur lucru. Femeie… bucuroasã…card…ce nu face el pentru nevasta lui?!
Cum Superman este expert la produs gãuri negre in bugetul familiei, habar nu are cã fãrã câteva informaţii preţioase e pe cale sã lopãteze la alta.

Aşadar intrã, se aşeazã şi cere: „Card pentru nevasta mea, vã rog!” Doamna zâmbitoare din colţul gurii cu sacou apretat şi cu mãrgele roşii aratã acum de parcã e programatã la dentist. Are gura cãscatã şi ochii în lacrimi. (Dragã doamnã, habar nu ai cum aratã nevasta interlocutorului tau.)

Dupã ce el face un gest discret cãtre acelaşi afiş, aflat acum pe perete, d-na cu mãrgele care este ofiţer bancar îşi revine cu firea şi e dispusã sã-şi petreacã urmãtoarele 3 ore lângã domnul cu lenjeria peste pantaloni. Şi aşa aflã Superman despre toate tipurile de conturi, comisioane, dobânzi şi carduri.

Acum privirea lui e afectatã de strabism, dar aude cuvântul DAE şi se lumineazã. Gata. Ştie. Eee…. Detector Atomic de Enterocolitã. Nu, îi rãspunde d-na ofiţer. DAE e dobânda anualã efectivã, cel mai important indicator care trebuie cãutat în orice contract.

Da, o relaţie cu banca, la fel ca cea cu nevasta, se materializeazã printr-un contract. Şi cã veni vorba de contract, primeşte şi Superman unul şi ce crezi? Ȋl citeşte pe tot. Şi mai gãseşte câteva întrebãri încuietoare:

Cât plãtesc? – “puţin” spune doamna.

Când plãtesc? – “O datã pe lunã, când vrei tu”

Cum? – “Pune tu bani în cont cã ne ocupãm noi”

Superman e fericit. Ştie tot. Primeşte cardul cu limitã de credit şi ţopãie spre casã cu aceeaşi privire de copil care e mândru de realizarea lui.

Nevasta, care dupã traducerea neastâmpãrului îi este teamã sã întrebe unde a fost şi ce-a fãcut, se uitã lung şi aşteaptã apocalipsa.

Superman: „Cât e DAE pe contractul de cãsãtorie?”

Dă cu spirt aici.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.