Plastc Fantastc

cards

photo credit: psyberartist via photopin cc

Dragilor,
sunt şi eu om ca toţi oamenii. Fiind om, am şi eu nişte lucruri care mã enerveazã, agaseazã şi tracaseazã. Unul dintre ele sunt cardurile, respectiv bucaţile alea rectangulare din plastic cu care din ce in ce mai multe companii vor sã te cadoriseascã pe tine, clientul perfect, frumos şi apreciat. Pe bune.

Nu mã înţelegeţi însã greşit, nu sunt vreun nihilist pravoslavnic care priveşte cu suspiciune orice progres tehnologic al ultimilor douã sute de ani. De pildã, gãsesc cardul bancar ca fiind o invenţie de-a dreptul eliberatoare. O fi cash-ul rege, însã nu mi-aş dori sã mã preumblu cu prea multe bancnote şi monezi la purtãtor.

Mã refer mai degrabã la multitudinea de carduri şi cãrduleţe de orice alt tip, fie ele de reducere, cadou, de sãnãtate, de acces etc. Orice farmacie, bãcãnie sau, mai nou, magazin de mobilã pretind sã îţi facã minunatul hatâr de a primi câteva procente de reducere sau şansa mirobolantã de a participa la o tombolã câmpeneascã, doar-doar vei dori sã primeşti un dreptunghi de-ãsta magic.

Nu am nimic cu bieţii oameni care îţi oferã asta. Fac şi ei ce pot sã te fidelizeze. Ȋnsã ce-i prea mult stricã. Te poţi trezi pe nesimţite cu o tonã de carduri de toate culorile curcubeului. Portofelul devine brusc neîncãpãtor chiar dacã ai unul la fel de încãpãtor încât sã posede propria gravitaţie.

Iatã însã cã nişte bãieţi deştepţi din America au o soluţie şi la aceastã dilemã existenţialistã. Poţi avea un singur card (https://www.plastc.com/card) cu ecran, pin şi toate tehnologiile necesare (chip, contactless, cod de bare).

Ah, ce utopie! Sã nu mai trebuiascã sã mã uit chiondorâş la toate farmacistele şi lucrãtorii comerciali care mã îmbie sã primesc minunea lor plãsticoasã. Pur şi simplu le-aş avea pe toate într-un singur card, iar portofelul meu ar putea sã respire uşurat.

Excelentã idee, însã se pare cã au dat chix la nume. Se numeşte Plastc. Da, oameni, fara i. O fi trendy sau fancy însã mie mi se pare cam leneş. Sau poate le-o fi fost foame şi nu aveau cardul de la restaurantul preferat aşa cã l-au mâncat pe bietul i.

Dă cu spirt aici.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.