Cap. 6, Bill şi teoria universurilor paralele

Bill tocmai a terminat de înfulecat prima gogoaşă cu gem, din cele două cumpărate de la kioskul de peste stradă, iar după un episod scurt de tuse datorată înecului cu ultima bucată de gogoaşă, o savurează pe a doua cu prudenţă şi îmbucături mici, studiindu-l atent pe Pohoaţă.

Ascultă şi versiunea audio!

Bill: Auzi, bă Pohoaţă, ia spune! Tu îţi dai seama, cu căpşorul ăla mic al tău, ce e viaţa asta, cu univers şi cu toate din ea? Ce mare e ea şi ce mici suntem noi…?

Pohoaţă ridică privirea din ecranul calculatorului şi se pregăteşte să asculte răbdător.

Bill: Aha, vad că te interesează subiectul! N-ai fi zis, dacă te vedeai cum stai acolo, la biroul acela, zi de zi, mic cât un păduche, în timp ce în universul mare explodează supernove, se nasc şi mor galaxii. Te pomeneşti că tot universul ăsta e îngrămădit cu alte mii de universuri în cutia cu cremă de pantofi a unui alt păduche ca tine dintr-un alt univers, iar norocul nostru e că nenorocitul ăla nu prea îşi dă pantofii cu cremă.

Pohoaţă:

Bill: Ce zici? E o poveste de adormit copiii? Da’ de unde ştii matale, mă rog? … Stephen Hawking, eh? Ai citit tu? Aaaa, ai văzut filmul… Uite, vezi Pohoaţă? De aia există directori şi subalterni, că unii citesc şi alţii văd filmul.

Pohoaţă:

Bill: Da, da, lasă… Auzi? Parcă aveai de predat un raport pănă după-amiază la patru. Cu ritmul ăsta de lucru, nu prea te văd bine.

Dă cu spirt aici.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.