5 ani de surghiun

       Sinistrul finantelor, acest Alain Delon al guvernului Dancila, in cadrul unei partide de barbut stropita cu agheasma Ciuc,  perdant fiind, a fost somat de ceilalti jucatori sa execute o pedeapsa: sa vina cu o idee geniala. Pe loc.

        N-a fost in stare. Insa, noaptea e sfetnic bun si a doua zi s-a trezit urland „evrika!”! Si s-a dus direct la Bruxelles sa dea peste nas  Uniunii Europene cu o idee geniala: sa restrictioneze dreptul la munca al romanilor in interiorul granitelor Uniunii. 5  ani si gata! Mars acasa! Ori, daca nu te dai venit in Romania, te duci matale in alta tara decat aia in care ai stat deja 5 ani. Ca prea beneficiaza strainii de bratele noastre de fier si de materia cenusie, in timp ce tarisoara noastra se innamoleste!

        Salutam in cor aceasta initiativa deosebit de isteata a lui Teodorovici, din cel putin doua motive:

  1. In viata e de preferat sa calatoresti, nu sa bati pasul pe loc.
  2. Romanii vor fi cea mai poligloata gloata: cand vrei sa emigrezi, incepi si tu cu Anglia, cat inca mai e loc si pentru ca stii deja sa raspunzi la „hau du iu du?”. Cand ai facut oleaca de avere si ti-a expirat dreptul de 5 ani, te duci mai la soare, in sud: o Italie, o Spanie, ceva…nu prea e de munca acolo, dar poti sa te bronzezi si sa toci lirele sterline. Si inveti o limba latina. Cand au mai trecut alti 5 ani si-ti vine chefu’ din nou de munca, te duci la nemti sau austrieci, inveti germana si sa fii punctual. Dup’aia, o tai la frantuji si te dai pe brazda cu limba lui Voltaire. Bagi pe urma tarile scandinave si niste limbi aproape imposibile, si la pensie, ca sa te relaxezi, emigrezi in Elvetia, ca din 4 limbi elvetiene, pe 3 le vorbeti deja…

      Nu, n-am uitat de Ungaria sau Polonia, dar pana cand termini de citit articolu’, ele vor fi deja excluse din UE. Si daca Teodorovici si sleahta mai coninua mult sa faca risipa de inteligenta, in 2020 serbam si noi excluderea din UE.

 

Dă cu spirt aici.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.